Normalfördelningen förklarar livet.

 

DSC_4095

normalfordelning2

Alltså WOW. Normalfördelningen är den viktigaste fördelningen i statistiken. Det förstår jag verkligen. Den förklarar ju allt har jag insett. Jag måste ju ha lärt mig om denna någon gång i gymnasiet eftersom att jag läste ända upp till matte E, men det är inte förrän nu den har tagit över mitt liv. Normalfördelat är alltså allt från betygen i en skolklass till restaurangerna här på Azorerna. Enligt kurvan så tillhör alltså 2 % av alla restauranger här på ön de absolut godaste. Det var Emma som tog upp denna kurva med mig för några veckor sedan och nu är jag fast.

Det mesta i världen är normalfördelat. Därför har jag börjat kategorisera allt som händer och finns runtomkring mig utefter vart på kurvan det ligger. Det mest intressanta är att man kan förklara livet med denna kurva. De absolut lyckligaste människorna och de absolut olyckligaste har alla ett liv som följer en normalfördelad kurva. De absolut bästa ögonblicken och de absolut sämsta kommer vardera att utgöra ungefär 2 % för både de lyckliga och de olyckliga personerna. Sedan kan vissa människors livskurva ligga på en högre eller lägre nivå, vilket innebär att deras absolut bästa och sämsta 2 % är tråkigare än andras. Sitter för tillfället och funderar på vilka händelser som tillhör mina två bästa procent i livet och vilka som tillhör mina två sämsta. Och hur jag kan pusha de två bästa procenten så att de blir fler. Ta mig runt systemet. Tror få förstod vad jag menade med den här texten. Ganska flummigt skrivet. Men normalfördelningen är så fascinerade. Alltså WOW.

Kommentera