Alla borde läsa och ta till sig detta

IMG_6216

Jag berättade ju tidigare idag om att jag hade hört en fantastisk historia om livet i en vulkankrater. Mer exakt så handlade den om en kvinna som bor i Sete Ciudades, en by som ligger nere i en vulkankrater på ön São Miguel. Blev tårögd när jag hörde berättelsen. Den var så fin och alla borde ta till sig budskapet. Så tänkte dela med mig av den till er nu.

Vår reseledare berättade att hon hade varit på ridtur nere i kraterbyn, och börjat tala med en kvinna som bott där hela sitt liv. Kvinnan berättade att hon aldrig någonsin lämnat kratern. Vår reseledare hade då erbjudit sig att ta med henne i sin bil och åka upp från kratern och visa henne havet, vilket tar ungefär tre minuter. Däruppe ser man ut över ön och även över havet som ligger precis på andra sidan kraterkanten. Det vackra måste ju kvinnan få se tänkte vår reseledare. Men då hade kvinnan tagit hennes hand, tittat henne djupt i ögonen och sagt:

”Tack du, men vet du vad? Jag begär inget mer av livet. Jag behöver inte se havet. Jag är så lycklig. Jag har en man och barn jag älskar, och jag har levt ett långt och friskt liv i ett hus med vacker grönskande natur runt omkring mig. Det är inte många som har det som jag. Man ska inte begära för mycket av livet. Jag har allt jag jag kan önska mig och är nöjd.”

Känns om att otroligt många människor skulle behöva anamma lite utav hennes synsätt. Jag är en av dem. Att kunna nöja sig och uppskatta vad man har. Så fint som sagt att jag blev helt tårögd. Eller så hade jag en känslig dag. Har ofta det. Men så vist sagt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *