Sätt på din egen syrgasmask först

IMG_1939ny
Lagoa das furnas, São Miguel

Ni vet när man flyger. Då säger de alltid;  ”Sätt på din egen syrgasmask först, innan du hjälper någon annan”. Börjar alltid fundera då. Varför säger de så? Är det för att om en förälder sätter på sin mask först kommer de att kunna hjälpa sitt barn bättre sedan? Varför får de inte sätta på sitt barns mask först som kanske har problem och inte förstår innan de sätter på sin egen? Tänker de att om barnet krånglar så kommer det ta alldeles för lång tid och då kommer föräldern att tuppa av? Och då är det bättre om man redan har på sig sin mask för då räddas i alla fall en person? Tänker på detta varje gång jag flyger och har aldrig kommit fram till något vettigt. Trodde vi människor valde själva om vi är egoister, altruister, eller något däremellan. Vill man sätta sina närstående i första rummet är väl det upp till var och en. Tycker det är konstigt att flygvärdinnorna ska bestämma det.

Jag hade iaf alla dagar i veckan hjälpt mina lillasyskon innan jag hjälpt mig själv. Och jag hade förväntat mig detsamma av mina föräldrar. Man vill ju inte att det ska bli sådär stelt som i filmen ”Turist” resten av livet. Se trailern nedan.

2 comments on “Sätt på din egen syrgasmask först

  • So basically så tappar du förståndet efter 10 Sekunder av syrebrist. Du överlever typ en minut dock med syrebristen. så hjälper du ditt barn först finns det chans att du hinner bli så pass borta att du inte lyckas sätta på dig din egen mask och du dör 🙂 barnet hinner du hjälpa om du sätter på din egen först 🙂

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/voyz2736/public_html/voyz.se/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-field-group.php on line 199