Kontraster

IMG_7049

IMG_7077-2

IMG_7098

Det bästa med livet är att det är fullt av kontraster. Förra veckan vandrade jag runt på en takterass på São Miguel, och mitt största problem just då var att vattnet i poolen bytte färg för fort för att hinna få till bilder när det var den coolaste lila nyansen. Denna vecka ligger jag i min säng och spyr. Resten av min familj också. Så vi fick antagligen med någon bakterie från paradisön. Vilken tur, för nu när jag har det dödstrist kommer jag ihåg resan som ännu mer fantastisk. Utan dalar existerar inga toppar. Livet är ju även normalfördelat så någon däruppe kände väl att hen behövde fylla på både på den positiva och negativa sidan i min kurva. Lyssnade på en podcast imorse som tog upp en fantastisk bön. Sinnesrobönen. Är ju inte kristen eller så men tror den är något jag kan ta mycket lärdom av och tänkte dela med mig av den till er:

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden

Har absolut noll sinnesro. Och tror oftast att omöjliga saker går att få till och så blir jag arg när det inte går. Väldigt vis bön alltså. Att lära sig förstå skillnaden mellan vad man kan förändra och inte kan nog vara nyttigt för många. Samtidigt är det ju bra att tänka att ingenting är omöjligt har man ju hört. Jag lämnar det där.

 

Kommentera