Vi har sovit fel i hela våra liv

DSC_0047-2

Jag tror att jag har gjort en fantastisk upptäckt. Sover ju extremt dåligt som jag berättat om tidigare. Har även tipsat om en fantastisk app som hjälper en att komma upp på morgonen här. Häromdagen kom jag över en artikel som förklarade att människan troligtvis sov tvåskiftssömn fram till den industriella revolutionen. Det finns starka bevis för att vi är biologiskt anpassade till att sova i två skift. Man gick alltså upp mitt i natten och var ganska aktiv, sedan sov man några timmar till.

Jag har nu börjat använda appen Sleep Cycle. Den hjälper en att vakna när man sover som minst tungt, och även att mäta sömnkvalitén varje natt. Jag brukar ligga på ca 65 % sömnkvalité. Men häromkvällen blev jag väckt mitt i natten av ett telefonsamtal, pratade ett tag och var klarvaken innan jag somnade om. Dagen efter visade Sleep Cycle 100 % sömnkvalité hela natten, förutom den kvart jag var vaken då. Helt sjukt. Jag tror att artikeln jag läste stämmer. Människan är skapt för att sova i två skift och vi har gjort fel i hela våra liv. Vågar ni bryta era vanor och testa på tvåskiftsmetoden?

Skrev även en artikel på VOYZ idag om hur du testar ditt sömnbehov. Läs hur här. Har helt snöat in mig på sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/voyz2736/public_html/voyz.se/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-field-group.php on line 199