Egen glögg på 5 minuter – Så gjorde vi

img_0124
Rödvin, Cointreau, Honung, Kardemumma och Kanel

img_0137

img_0126
Svart pasta (inte bränd)
img_0139
Peters svarta Carbonara

img_0145

img_0162

nixon-emzor-voyz
1+1=2 (ibland)

Det gäller att ligga steget före. Börja dricka glögg före alla andra när julen närmar sig tillexempel. Alltid vara i framkant. Idag gick jag, Peter och Emma runt och frågade på alla restauranger och barer i mitt kvarter om de serverade glögg. Det gjorde de inte. De var precis som SL och resten av Sverige inte förberedda på att vintermyset skulle komma idag. Vi som var väldigt sugna på glögg fick alltså ta saken i egna händer. Genier som vi är improviserade vi fram en klockren glögg. Tänkte givetvis dela med mig av receptet till er. Peter lagade en supergod svart pasta carbonara också. Han är nog den bästa jag känner på att laga mat.

Recept på hemmagjord glögg

  • Rött vin
  • Cointreau
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Honung

Värm allt försiktigt i en kastrull. Kokar det för mycket kommer ju alkoholen koka bort och det vill man ju inte. Sedan är det bara att hälla upp i de sötaste glasen du har och njuta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *