20 frågor som avslöjar allas sanna jag – här är mina svar

Hittade en superrolig artikel med 20 frågor man ska ställa om man vill avslöja någons sanna jag. Tänkte börja med att ställa dem till mig själv. Så att jag kan lära känna mig själv alltså. Är ju en ganska vilsen själ. Frågorna var på engelska och har inte orkat översätta dem tyvärr. Håller tummarna för att ni kan engelska.

1. What’s your life motto, or philosophy you live by? 

Har några olika. Två korta favoriter – CARPE YOLO och KBK. Sedan två långa favoriter vilka är – ”Life is 10 % what happens to you and 90 % how you respond to it” och ”Don’t take life too seriously, no one gets out alive anyway”.

DSC_4554
Citat från vårt sovrum i Marbella

2. What’s your favorite thing about yourself?

Att jag är så nyfiken och lättroad. Det gör att allt blir kul. Tycker tex att de flesta människor och personligheter är jättespännande, och att alla jobb jag någonsin haft har varit jätteroliga. Alla mina vänner är superolika och har haft extremt många olika typer av jobb. Att hänga med mig är nog ganska tacksamt, vill man ha en egoboost ska man alltså ringa mig.

3. Do you follow a religion or spiritual practice?

Tror på något men jag vet inte vad. Som de flesta alltså.

4. What was the best time of your life?

Det var nog när jag bodde i Marbella i två år. Jag är en sådan typisk person som blir deprimerad på vintern och mår jättebra av sol. Trivs även bättre i kulturer där man tar lite mer lätt på allt och där det inte finns lika tydliga regler och ramar som ska följas kring hur man bör leva. Gillar även att ett glas vin på AW:n kostar 2 euro och inte 120 kronor. När man bor utomlands träffar man även så många inspirerande och likasinnade personer. Flera av mina absolut bästa vänner idag har jag lärt känna när jag bott utomlands.

img_9903-1024x683
Jag, Nicholie & Clara i Marbella 🙂

5. What was the worst thing that ever happened to you?

Jag har en strategi kring hur jag hanterar alla hemska saker som händer mig som hittills fungerat väldigt bra. Den är väldigt enkel om någon känner för att testa samma metod. Det jag gör efter att något hemskt har hänt är helt enkelt att jag bestämmer mig för att det inte har hänt. Jag försöker att aldrig tänka på det eller prata om det och helt radera det ur mitt minne. Det fungerar väldigt bra då jag är en ganska glömsk person, speciellt mitt långtidsminne. Därför kan jag inte skriva om det värsta som någonsin hänt mig här, för det har ju faktiskt aldrig hänt som sagt.

6. What’s your biggest dream?

Att lära mig sakta ner lite och att uppskatta det. Man vill ju inte vara den som ligger på sin dödsbädd och inser att man kört förbi hela livet i 140 km/h och missat allt. Typ en sådan enkel grej som att kolla på en bra film och slappna av och njuta. Det hade varit kul.

dsc_8122-1024x681

7. What did you want to be when you were a kid?

Miljöminister.

8. What was/is your biggest accomplishment?

Svår. Kan varit när jag var runt 15 år och fick mina skilda föräldrar som aldrig pratade med varandra att ta en fika för att försöka komma överens. Låg många timmars arbete med individuella terapisessioner bakom där jag pedagogiskt och moget försökte övertyga dem. Så var rätt stolt över min insats. Sedan gick gick allt åt skogen efter fikan ändå tyvärr. Kanske skulle jobbat mer på uppföljningen där. Lätt att vara efterklok.

9. Why do you think we’re all here?

Ingen aning. Blir snurrig i huvudet och deprimerad när jag tänker på sådant så undviker det i största möjliga mån. Råkar jag snöa in mig på sådana funderingar ansluter jag mig fortast möjligt till ytliga bekanta och deras diskussion kring läppstift och dess hållbarhet.

dsc_5853-1024x681
Från vårt tak i Marbella <3

10. What was your best relationship?

Har aldrig varit kär eller haft en pojkvän, så säger pass på denna.

11. If you could change one thing about the world, what would it be?

Skolan tror jag. Jag hoppas att alla människor föds goda/med potential att bli goda, och det är under uppväxten man formas som mest.  Jag tycker att skolan ska göras om totalt, hela systemet måste styras upp. Skolan ska lära oss att bli ödmjuka, vettiga, att tänka utanför ramarna och att våga. Om vi hade haft en grym grund hade vi enklare kunnat hjälpas åt att förändra världen till det bättre. Sedan hade jag ju även önskat att alla barn fick möjligheten att gå i skolan, för att kunna ta del av förändringen alltså.

12. Do you like your job? If not, what would you like to do instead?

Jag älskar mitt jobb. Mitt jobb är min hobby. Eller rättare sagt, mina jobb är mina hobbys. Har ju flera jobb och jag är helt kär i alla. Har bara lite ångest över att jag inte kan ge alla jobb min fulla uppmärksamhet hela tiden. Det är nog så mammor som har många barn känner.

13. What are your favorite hobbies?

Läsa oklara artiklar på nätet. Kan sitta och klicka mig vidare under ”related”  i flera timmar. Ofta detta som rubbar mina sömnrutiner jag försöker skapa mig varje vecka.

dsc_8670-1024x681
Maja & jag

14. If money was no object, what would you do in life?

Jag skulle nog fortsätta leva mitt liv som jag gör. Om man vill flytta till en paradisö eller liknande kan man lösa det ändå tror jag, det krävs bara lite mer planering om man inte har pengarna från början. Dock hade jag nog anlitat städerska och kokerska och köpt en egen lägenhet och alla de andra bekvämligheterna som hade underlättat mitt liv och gett mig mer tid över till att hitta på roligare saker.

15. Have you ever broken someone’s heart?

Jag hoppas inte det. Jag har aldrig varit kär så har väldigt svårt att förstå det där kärleksfenomenet överhuvudtaget.

dsc_4839-1024x681

16. What are you thankful for?

Att jag har en familj, ett hem och jobb jag älskar. Och att jag har haft extremt tur vad gäller mina vänner. Jag har väldigt många nära vänner som alla känns som familj, och de är inte bara fantastiska människor utan från samma planet som mig. Vi förstår varandra. Känns som att det är många som har nära vänner de inte delar så mycket gemensamt med, utan mest umgås för att de råkat hamna i samma klick.

17. What do you wish people understood more about you?

Att jag oftast menar väl. Folk tror ibland att jag är ignorant och nonchalant för att jag lätt fastnar i min egen värld och kanske inte lyssnar ordentligt och faller bort från samtalet. Är också väldigt bra på att slänga ur mig meningar som lätt kan tolkas helt fel av mottagaren. Min interna kommunikation är ibland som en misslyckad google translate översättning. Jag tänker en sak men formuleringen jag hör mig själv säga blir väldigt skev. Sedan är jag rätt bra på att avbryta folk, vilket många uppfattar som oartigt. Jag förstår det och jag jobbar på att sluta med det, men ofta när jag avbryter någon är det ett tecken på att jag är väldigt engagerad i vad de har att säga, och inte tvärtom.

18. If you could turn back time and do anything differently, would you?

Jag tror ganska mycket på ödet. Att det mesta händer av en anledning och att man lär sig något av det. Och eftersom att våra liv är normalfördelade precis som allting annat i världen så innebär en tråkig händelse att livet måste kompensera med en rolig händelse lite senare. Jag brukar även tänka att motgångar är som den där lilla nerförsbacken som krävs för att få ny fart och sedan orka ta sig upp för en ännu högre uppförsbacke. Så en motgång är egentligen ingen motgång, utan en nödvändig händelse för att du ska kunna nå en ännu större framgång.

dsc_4100-1024x681

19. What’s the craziest, or most exciting thing you’ve ever done?

Ingen aning.

PS. Jag lovar, mitt liv är spännande. Kom inte på svaret just nu bara.

20. What do you think about most often?

Olika typer av Life Hacks. Som tex hur jag ska optimera mitt liv och få mer gjort på mindre tid, sova mindre men vara mer utvilad, få drömkroppen med minimal ansträngning och dylikt. Förut tänkte jag mycket på meningen med livet och sådant som andra verkar pyssla med men har gett upp det. Blev alldeles för snurrig av det då jag redan är en människa som funderar alldeles för mycket. Om sådana tankar fastnar i mig kan de göra mig galen. Och det vill jag helst inte bli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *