7 tips för att halvera sina utgifter varje månad

dsc_0053-2
Dessa sedlar handlade man med i Budapest. Aldrig känt mig så rik.

Jag är nog en av de absolut minst ekonomiska personerna på denna jord. Har aldrig riktigt förstått pengars värde ordentligt och har inte heller tålamodet som krävs för att spara till en lägenhet eller liknande. Åkte t.ex. taxi till jobbet varje dag den första tiden jag bodde i Marbella tills jag insåg att jag gick back på att jobba då och började besviket ta bussen. Nu har jag dock bestämt mig för att ta tag i det där med ekonomin och börja lägga undan pengar varje månad. Spara ihop en buffert sådär som många andra mogna, smarta och framtidsplanerande människor gör. Därför har jag nu börjat försöka tänka så ekonomiskt jag bara kan och har hittat ett gäng grymma tips som jag tänkte dela med mig av till er. Följer man dessa kan man i princip halvera sina månadsutgifter. Kanske.

NIXONS BÄSTA TIPS FÖR ATT MINSKA SINA UTGIFTER

1. Hitta en roomie

Om du inte redan äger en lägenhet eller har lyckats roffa åt dig ett förstahandskontrakt på en hyreslägenhet kan boendet bli en dyr månadsutgift. Mitt bästa tips här är att skaffa en kompis som även skulle kunna fungera som potentiell roomie att dela hyran med. Kompisar har du säkert redan men vad jag har hört så är en god vänskap inte en garanti för att ni ska fungera bra som roomies. Jag fungerar bra med de flesta, men är tyvärr redan upptagen som roomie. Bra personlighetsdrag att leta efter hos din roomie som ofta funkar är tex – lättsam, öppen, konflikträdd (blir mindre bråk), flexibel, ej principfast (kommer anpassa sig efter dig om du är bestämd), ej snål, städad, bra på att laga mat och snäll.

2. Bli en student

Du som jobbar heltid eller är klar med studierna, sök ändå en enkel distanskurs i ett ämne du tycker är roligt och se det som en hobby att lära sig och pyssla med på kvällarna. Detta då studenter alltid har grymma rabatter på det mesta. 20 % rabatt på alla medlemskap på SATS tex. Här kan du dra ner dina kostnader rejält.

dsc_9290
Jag och en av mina topp tio bästa roomies jag bott med.
3. Köp bara matvaror på extrapris

Prenumerera på ”Veckans erbjudanden” ifrån alla matbutiker på gångavstånd ifrån dig. Dessa går ofta att få på mail. Ta sedan en trevlig söndagspromenad varje vecka och besök alla dessa butiker och köp då allt som det är extrapris på. Ibland blir det lite annorlunda kombinationer och det kan vara svårt att veta vad du ska få till för maträtt av varorna du handlat, men var inte orolig! Lösningen är att googla alla ingredienser tillsammans med ordet ”recept”. Alltid är det någon som lyckats koka ihop något trevligt på dessa varor tidigare. Hittar du inget tilltalande på svenska, testa att söka på engelska, italienska eller franska.

4. ”Låtsas-säg-upp” alla dina prenumerationer och abonnemang

Nästan alla företag som erbjuder denna typ av tjänster vill ju givetvis inte att deras kunder avslutar sina prenumerationer och går över till en konkurrent, därför gör de alltid vad det kan för att behålla dig som kund. Sista steget i ett webbformulär för att avregistrera något innehåller ofta ett erbjudande du får om du trots allt väljer att stanna ändå. Hittar du inget sådant så ring företaget och pressa dem lite! Bara du är trevlig så skadar det inte någon då säljaren du pratar med antagligen kommer få provision då hen lyckas förnya ditt abonnemang eller dylikt.

5. Shoppa allt online ångra dig i sista sekund

Har märkt att de flesta onlineshoppingbutiker får panik om man avbryter sin beställning precis innan man ska betala, och i sin desperation att få en att handla erbjuder de något. Vissa ger dig ett erbjudande direkt, andra skickar det på mail samma dag. Enkelt och smart tips för att minska dina shoppingutgifter.

6. Sök alltid upp rabattkoder innan ett köp

Nästan alla använder sig utav rabattkoder, vill du beställa något online tex, googla alltid den butiken och rabattkod så ska du se att du hittar något. Speciellt om det är första gången du handlar där, då finns det garanterat en riktigt bra kod.

7. Ladda ner appen ”Dreams”

Gratis app som hjälper dig att spara pengar på ett roligt sätt. Ytterligare beskrivning behövs inte, googla så hittar du all info. Den är genialisk.

Det vara alla tips för idag. Trevlig torsdag på er underbara ni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/voyz2736/public_html/voyz.se/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-field-group.php on line 199