5 tips för att undvika en stel middag

img_5300

Man hatar ju stela middagar. Har jag hört. Själv har jag en social störning så jag märker inte när det blir stelt. Men har som sagt hört folk prata om stela stämningar många gånger, speciellt på uppstyrda middagar har jag förstått att det är vanligt. Lyhörd som jag är har jag snappat upp lite tips om hur du gör för att undvika att hamna på en stel middag. Nedan är mina fem bästa.

1. Blir du bjuden på en middag som känns upplagd för att bli stel, gå inte.

2. Akta dig för intima middagar där personer från blandade umgängeskretsar som med stor sannolikhet kan skära sig är bjudna.

3. Drick lagom mycket alkohol. Det vill säga, inte för mycket och inte för lite. Har du ingen alkohol, drick en fruktjuice. Då får du i alla fall i dig lite vitaminer.

4. Gör research på personerna som är bjudna på middagen någon dag innan, och hitta tre gemensamma nämnare för hela sällskapet. Golf skulle kunna vara en tex. Då har ni ett samtalsämne som alla kommer att roas av i minst en timme. Hittar ni tre sådana har ni alltså tre timmar täckta och efter det kan ni gå hem.

5. Märker du att du av misstag har råkat hamna på en stel middag, säg något i stil med ”Jag måste tyvärr gå, jag ska på läkarbesök”. Detta är bra att säga då du inte ljuger med denna ursäkt. Ljuga är fult. Alla ska på läkarbesök någon gång i livet, och det är det du har informerat om. Anledningen till att du måste gå är ju för att middagen är stel och inte läkarbesöket, och det har du inte sagt heller. Problemet här kan bli att folk undrar vilken läkarmottagning som har öppet kvällstid och så vidare. Skynda ut genom dörren innan följdfrågorna kommer.

PS. På bilden ser ni mig och Anna på en trevlig middag vi hade ikväll. Vi har det alltid väldigt trevligt.

PPS. På bilden hade vi det som sagt trevligt, det var inte en stel middag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *