Marbellas bästa restauranger

Har ju inte varit på alla restauranger i Marbella. Så denna guide till Marbellas bästa restauranger kanske blir lite missvisande tyvärr. Skulle nog även snarare kalla den mer för lite tips på några av Marbellas vackraste restauranger och inte de bästa. Jag tycker utsidan är väldigt viktig och att insidan inte riktigt räknas på restauranger. Speciellt i Marbella. Jag har ju alltid bott med personer som är kungar på att laga mat härnere och uppskattar de fina miljöerna härborta extremt mycket. Därför föredrar jag alltså helst att sätta mig ner på de vackraste restaurangerna i Marbella för lite ögongodis och härliga drinkar. Är det en restaurang där maten inte är något utöver det vanliga kan jag alltid äta middag hemma då jag har mycket matgenier till vänner härnere som sagt. Här kommer i alla fall några tips på goda, trevliga och vackra restauranger du borde besöka i Marbella och Puerto Banus.

1. Finca Besaya

Här har jag aldrig ätit utan bara druckit drinkar. De slank dock ner himla fint. Denna restaurang är värd ett besök för att inredningen är så drömmig så att man dör och den ligger häftigt belägen för sig själv i en stor klassiska spansk villa någonstans utanför de centrala delarna av Marbella och Puerto Banus. Har bara tagit taxi dit i lite halvberusat tillstånd så mer än så vet jag inte om läget tyvärr.

2. Masala

Detta är en restaurang som är populär bland de lite mer rutinerade turisterna som råkar hitta hit, eller svenskar och liknande som bor i Marbella. Detta då den ligger mitt i Nueva Andalucia, den internationella communityns högkvarter härnere. Detta område ligger på andra sidan motorvägen från Puerto Banus hamn och restaurangen levererar alltid sjukt god och prisvärd indisk mat. Dröm.

3. Patio de Mariscal

Detta är utan tvekan den absolut godaste tapasrestaurangen i Gamla Stan i Marbella. Jag och min vän Emma var där en gång och vi som alltid brukar prata i munnen på varandra konstant satt tysta i typ två timmar och bara åt och njöt. Gå dit! Det är en magisk upplevelse och ett minne för livet. Lovar.

4. Shisha Lounge

Shisha Lounge i hamnen nere i Puerto Banus har allt. Lila soffor man kan mysa ner sig i, vattenfall, supergod libanesisk mat, perfekt location precis vid stranden och Sangria. Sangria kan man i och för sig beställa in på de flesta restauranger i Spanien. Men ja ni fattar.

5. Ambrosia

Bästa AW-stället. Jag kanske tycker det för att det ligger precis bredvid mitt gamla jobb i och för sig, vilket var ganska passande när man vill ha AW. Men de har faktiskt ett obegränsat utbud av goda bubbel- och vinsorter för från 3 euro. Det finns även som en liten saluhall inomhus där man kan köpa olika tilltugg och tapas och en stor solig uteservering utomhus. Solgaranti är det ju inte alltid då men för det mesta. Ni fattar. Ultimat AW-ställe.

Taggar
Diskutera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *