Vart sätter du dig i bussen? Så speglar valet din personlighetstyp

Coola kidz sätter sig längst bak i bussen. Det fick jag i alla fall lära mig när jag växte upp i the hoods borta i Sollentuna. Så jag sätter mig alltid längst bak och försöker se så cool ut jag bara kan. Idag ramlade jag över en artikel om att valet av säte i bussen tydligen har med ens personlighetstyp att göra. Några forskare i London har nämligen observerat dubbeldäckarna i därborta och kommit fram till att det finns sju distinkta personlighetstyper som gör olika val när det kommer till bussplats. Såhär ligger det till enligt studien:

  1. De innovativa personlighetstyperna sätter sig gärna högst upp och längst fram i bussen.
  2. Rebellerna och de som inte gillar när deras personliga sfär inkräktas sätter sig högst upp och längst bak i bussen.
  3. De lite yngre och mer självständiga passagerarna gillar att sitta i mitten av övre däck. Dessa ser du ofta med hörlurar eller len tidning. Självständiga och inne i sitt alltså.
  4. De sällskapssjuka flockdjuren hittas ofta allra längst fram på nedre däck.
  5. De starka kommunikatörerna sätter sig ofta strax bakom mitten av bussen.
  6. Risktagare hittas ofta längst bak och längst ner i bussarna, på de lite upphöjda sätena. De gillar tydligen att sitta lite högre och ha uppsikt över de andra passagerarna då det får dem att känna sig lite viktigare.
  7. Kameleonterna hittar du lite överallt och de väljer alltid olika delar av bussen för varje resa. Detta är den personlighetstypen som inte bryr sig om var de sitter då de känner att de passar in överallt.

Nu vet jag inte om denna slutsats riktigt går att applicera på våra tråkiga bussar i Sverige som inte är dubbeldäckare. Ni som blir nyfikna på att ta reda på vilken av dessa personlighetstyper ni är får väl helt enkelt åka till London och testa. Men enligt denna studie skulle jag då alltså vara en risktagare. Spännande.

2 comments on “Vart sätter du dig i bussen? Så speglar valet din personlighetstyp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/voyz2736/public_html/voyz.se/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-field-group.php on line 199